ALBERGUERÍA

POBO ASOLAGADO POLO ENCORO  DE PRADA 1958 (Ourense). 

FESTA  DO ANO     2002.

¡Sempre                 Alberguería!

Encoro de Prada en Ourense. Debaixo está o pobo de Alberguería.               Pobo de Alberguería en 1958. Ourense.

 

                      

 

Subcapítulo A comida.

 

Subcapítulo Sair

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

A COMIDA ¡ IMPRESIONANTE!

             

               

 

A festa do pobo de Alberguería, celébrase tódolos anos o día 15 de agosto.

Os veciños do pobo asolagado polo encoro de Prada no ano 1958 e as súas familias e os seus amigos reúnense a carón do encoro e celebran unha festa por todolo alto: misa, comida, jolgorio, queimada, chistes e un longo etc. moi entrañable.

A comida impresionante: nas mesas relucían e relamíase un con todo tipo de carnes, embutidos, empanadas, polbo, bicas, roscón e un longo etc.

Non faltaban todo tipo de postres e viños da comarca, dende mencía, godello e sobre todo "o viño feito na casa" ese viño que sempre está boísimo.

Sirva esta pequena mostra para facer boca:

 

O pan e os postres de todo tipo

Empanadas para abastecer a un reximiento (dos de antes): bonito e todo tipo de carnes.

Non faltou o bon xamón, os chourizos e o polbo a feira. De feito estaba contratada unha pulpeira, que estaba co seu caldeiro...

Na fotografía (que non é miña) o típico caldeiro de cobre para facer o polbo a feira. Por suposto tamén estaba contratada unha pulpeira.

Este roscon é unha pequena mostra dos postres. Pero vín de todo, bicas de Castro Caldelas e de Prada, brazo gitano, rosca, roscón, etc.

Bica de Trives, que agora tamén se fai en Sas de Penelas, no Castro e últimamente na Veiga.

 

Por certos os viños de todo tipo: mencia, godello, "o viño da casa" e un longo etc.

Por certos os viños de todo tipo: mencia, godello, "o viño da casa" e un longo etc.

 

Na fotografía "viños da casa" blanco e tinto, tamén a gaseosa para mezclar.

 

Saír