ALBERGUERÍA
POBO
ASOLAGADO POLO ENCORO
DE PRADA 1958 (Ourense).
FESTA
DO ANO
2002.
¡Sempre
Alberguería!
A comida.
Sair
A COMIDA ¡
IMPRESIONANTE!
A festa do pobo de Alberguería, celébrase
tódolos anos o día 15 de agosto. Os veciños do pobo
asolagado polo encoro de Prada no ano 1958 e as súas familias e os seus
amigos reúnense a carón do encoro e celebran unha festa por todolo
alto: misa, comida, jolgorio, queimada, chistes e un longo
etc. moi entrañable. A comida impresionante: nas mesas
relucían e relamíase un con todo tipo de carnes, embutidos, empanadas,
polbo, bicas, roscón e un longo etc. Non faltaban todo tipo de postres
e viños da comarca, dende mencía, godello e sobre todo "o viño
feito na casa" ese viño que sempre está boísimo.
Sirva esta pequena mostra para facer boca:
O pan e os postres de todo tipo
Empanadas para abastecer a un reximiento (dos de
antes): bonito e todo tipo de carnes.
Non faltou o bon xamón, os chourizos e o polbo a
feira. De feito estaba contratada unha pulpeira, que estaba co seu
caldeiro...
Na fotografía (que non é miña) o típico
caldeiro de cobre para facer o polbo a feira. Por suposto tamén
estaba contratada unha pulpeira.
Este roscon é unha pequena mostra dos postres.
Pero vín de todo, bicas de Castro Caldelas e de Prada, brazo gitano,
rosca, roscón, etc.
Bica de Trives, que agora tamén se fai en Sas
de Penelas, no Castro e últimamente na Veiga.
Por certos os viños de todo tipo: mencia, godello, "o
viño da casa" e un longo
etc.
Por certos os viños de todo tipo: mencia, godello, "o
viño da casa" e un longo
etc.
Na fotografía "viños da casa"
blanco e tinto, tamén a gaseosa para mezclar.
Saír
|